Unablet start Native Packager

1
Hi All, I just Started working on mobile apps and I got an issue like this when i am running the project on studio pro 9.1     The details are below.   System.AggregateException: One or more errors occurred. ---> Mendix.Modeler.Deployment.Native.UnableToStartNativePackagerException: Unable to start native packager    at Mendix.Modeler.WebUI.Deployment.Native.Packager.NativePackagerManager.<StartServing>d__22.MoveNext() in C:\Users\Autobuild\workspace\AppStudio4.0-Build\modeler\Mendix.Modeler.WebUI\Deployment\Native\Packager\NativePackagerManager.cs:line 76    --- End of inner exception stack trace ---    at System.Threading.Tasks.Task.ThrowIfExceptional(Boolean includeTaskCanceledExceptions)    at System.Threading.Tasks.Task.Wait(Int32 millisecondsTimeout, CancellationToken cancellationToken)    at Mendix.Modeler.Deployment.Local.LocalRunner.DoLaunchNativePackager() in C:\Users\Autobuild\workspace\AppStudio4.0-Build\modeler\Mendix.Modeler.Deployment\Local\LocalRunner.cs:line 256    at Mendix.Modeler.Utility.BackgroundUtil.<>c__DisplayClass0_0.<Do>b__0() in C:\Users\Autobuild\workspace\AppStudio4.0-Build\modeler\Mendix.Modeler.Utility\BackgroundUtil.cs:line 17    at Mendix.Modeler.Utility.BackgroundUtil.<>c__DisplayClass1_0`1.<Do>b__0(Object s, DoWorkEventArgs e) in C:\Users\Autobuild\workspace\AppStudio4.0-Build\modeler\Mendix.Modeler.Utility\BackgroundUtil.cs:line 29    at System.ComponentModel.BackgroundWorker.OnDoWork(DoWorkEventArgs e)    at System.ComponentModel.BackgroundWorker.WorkerThreadStart(Object argument) ---> (Inner Exception #0) Mendix.Modeler.Deployment.Native.UnableToStartNativePackagerException: Unable to start native packager    at Mendix.Modeler.WebUI.Deployment.Native.Packager.NativePackagerManager.<StartServing>d__22.MoveNext() in C:\Users\Autobuild\workspace\AppStudio4.0-Build\modeler\Mendix.Modeler.WebUI\Deployment\Native\Packager\NativePackagerManager.cs:line 76<---      Please Advise!
asked
1 answers
0

Below steps solved the problem for me. You may try. 

Windows Update solved the issue. 
- Check for updates manually

- Download and Install all available updates. Restart when required.
- After restart check for updates again to make sure all updates have been installed
- Reinstall Mendix Studio Pro

Also see my post on this issue here https://forum.mendix.com/link/questions/101555

answered